furefolk.dk Folkemusikgruppen fra Farum

Coronasange

I december 2019 blev de første officielle tilfælde af Covid-19, populært bare kaldet Corona, konstateret. Da vi herhjemme kunne se, at det hele tilsyneladende var et kinesisk anliggende, var der ikke mange almindelige danskere, der lod sig anfægte af sygdommen. Ikke i første omgang i hvert fald!

Men i slutningen af februar 2020 kom den første dansker med Corona hjem fra skiferie i Italien, og 11. marts holdt Statsminister, Mette Frederiksen, en legendarisk tale, hvori hun lukkede Danmark ned.

Furefolk har – ligesom alle andre – frygtet og sørget, men vi prøvede også at lade os inspirere af den nye pandemi. Det er der kommet 16 Coronasange ud af. De beskriver forskellige sider af sygdommens virkninger, og nogle af sangene handler slet ikke om Corona, men alle er skrevet i Coronaperioden marts – juni 2020:

ISOLATION: Den første sang fra 17. marts 2020 hedder “Isolation”. Den beskriver, hvordan glæden over det gryende forår tynges af usikkerhed, frygt og isolation. Hvordan vil det hele udvikle sig? Vi ved endnu ikke, om der i morgen er 1000 døde, om vi mister jobbet, og om det er nok at lukke skoler, grænser og arbejdspladser for at få bugt med sygdommen.

Corona: “Corona” er blot og bart titlen på den anden af Furefolks Coronasange. Den fortæller om de første stadier i sygdommens udvikling; fra dens opkomst i det fjerne Kina til forsidenyhed i de danske medier.