Furefolks egne 2017 – 2018

Plejaderne

Instrumentos: Det er navnet på René Gianninis nye komposition fra august 2017 (den var oprindeligt døbt “Plejaderne”):

Instrumentos

Her er “Instrumentos” i en ny udgave, hvor de enkelte melodier er spillet to gange, og hvor man til sidst hører et samspil med alle tre melodier:

Instrumentos

Plejaderne (september 2017)

Plejaderne, også kendt som M45 (Messier 45) eller Syvstjernen er en åben stjernehob i stjernebilledet Tyren. Den er blandt de nærmeste stjernehobe, nok den mest kendte og uden tvivl den mest iøjnefaldende for det blotte øje.

Hoben skønnes at ville eksistere endnu 250 millioner år før den går i opløsning, så vi har god tid endnu til at studere Plejaderne. Stjernebilledet har givet René Giannini inspiration til en ny melodi:

Plejaderne NY

Anna Grete Telesford har (september 2017) skrevet teksten til “Plejaderne”: Plejaderne NY TEKST

Her er noder til Plejaderne i C-dur:

Plejaderne

 

 

 

Rejsen: René Giannini har skrevet melodien og Anna Grete Telesford (billedet) teksten til denne sang om glæden ved at rejse ud, opleve nye steder og nye mennesker.Rejsen TEKST pdf Rejsen

“Sangen om Alf Blume”: Alf Blume, formand for Danmarks Naturfredningsforening gennem 7 år (2010 – 17), er en vaskeægte ildsjæl med enorm viden om alt fra tudser til gamle flyvemaskiner. Han spillede i årene 207 – 2009 med i Furefolk. Vi har lavet en hyldestsang til ham som tak for hans indsats:

Sangen om Alf Blume november 2017

Melodi_7

Her er melodien i en calypsoudgave:

“Sangen om Rosa Parks”: Rosa Parks, 1913 – 2005, var syerske, borgerrettighedsaktivist og modig! I 1955 nægtede hun i en bus i Alabama at overlade sin plads til en hvid mand. Det vakte vildt postyr, og det var med til at skabe borgerrettighedsbevægelsen, der sikrede sorte i USA bedre vilkår.

Sangen om Rosa Parks oktober 2017

Sangen om Rosa Parks

Her er sangens noder i en alternativ g-durs-version med forøget pause mellem vers og omkvæd (oktober 2019):  Sangen om Rosa Parks G-dur

“Skovbunden”: En skovbund ved forårstid tilbyder et dejligt blomstertæppe, som René her har ladet sig inspirere af (september 2017):

Skovbunden

Anna Grete skrev, op til Sommerens Sange juni 2018, denne aftensang: Skumringstime

 

L.A. Ring (1854-1933), Landskab med popler. Septemberaften, 1895

Skumringstime: Skumringstime maj 2018 tekst

Og endnu en ny Furefolksang: En sang om SOLEN  

Solen tekst august 2017 Solen

Solen NY

Nye stemmer (august 2017):

Solen

Det er den samme sol, der skinner på os alle. Skjortesyersken i Bangla Desh, præsidenten i Rusland eller skolelæreren i Danmark. Men ellers er alting forskelligt!

 

 

“Spiring”: Et instrumentalt forårsnummer af René Giannini. Her i to forskellige versioner, optaget 16. august 2017. René siger selv om sangen: Mens jeg sad i haven og betragtede de første tegn på foråret og så på det begyndende spæde liv i jorden , fik jeg en melodi der bare blev ved med “køre rundt i hovedet”.

Spirring